A Sapientia Hungariae Alapítvány célja a határon túli magyarság felsőoktatásának fejlesztése, és az ehhez kapcsolódó tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenység támogatása. Alapítványunk hatóköre a Kárpát-medence teljes magyar nyelvterületére kiterjed. Lehetőségeinkhez mérten támogatni kívánjuk a Felvidéken (Szlovákiában) most bontakozó magyar nyelvű egyetem működését és a beregszászi (Ukrajna, Kárpátalja) tanárképző főiskola tevékenységét is. Első számú partnerünk a 2000. április 14-én Kolozsvárt életre hívott Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE).

 
   
  A Sapientia Hungariae Alapítványról Támogatási lehetőségek Határon túli magyar felsőoktatási intézmények Hírek Képek Hírarchívum Programjaink










Alapítványunk működését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

Tájékoztató a CT-pályázatok feldolgozásának állapotáról, várható időbeli ütemezésekről

Tisztelt Pályázók!

Értesítjük Önöket, hogy a beérkezett pályázatok feldolgozása, a hiánypótlási felhívások kiküldése megtörtént. Ez azt is jelenti, hogy aki nem kapott tőlünk visszaigazoló e-mailt, hogy pályázata beérkezett, annak jelentkezése nem jutott el hozzánk.

Sajnos a hiánypótló dokumentumok eddig nem érkeztek meg mindenkitől, akitől kértük, így az ösztöndíj bizottság sem tudta munkáját megkezdeni, ezért a forgatókönyvben min. 1 hét csúszás várható.

A döntésekről (elutasítás vagy szóbelire történő meghívás), amint azok megszülettek, azonnal e-mailes értesítést küldünk, terveink szerint leghamarabb az október 16-i héten.

Sikeres évkezdést kívánunk Mindnyájuknak!