A Sapientia Hungariae Alapítvány célja a határon túli magyarság felsőoktatásának fejlesztése, és az ehhez kapcsolódó tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenység támogatása. Alapítványunk hatóköre a Kárpát-medence teljes magyar nyelvterületére kiterjed. Lehetőségeinkhez mérten támogatni kívánjuk a Felvidéken (Szlovákiában) most bontakozó magyar nyelvű egyetem működését és a beregszászi (Ukrajna, Kárpátalja) tanárképző főiskola tevékenységét is. Első számú partnerünk a 2000. április 14-én Kolozsvárt életre hívott Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE).

 
   
  A Sapientia Hungariae Alapítványról Támogatási lehetőségek Határon túli magyar felsőoktatási intézmények Hírek Képek Hírarchívum Programjaink










Alapítványunk működését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

II. Szervezetfejlesztés tréning, most Budapesten

Kiíró szervezet: SHA



A résztvevők komoly fejlődést értek el a kommunikáció, szervezetépítés területén, mely által a küldő és végrehajtó szervezetek további eredményességét jobban képzett emberi erőforrás-bázissal érhetik el. A képzés célját, a felsőoktatási intézmények, a meghívott civil szervezetek középvezetőinek vezetési, kommunikációs és tárgyalási képességeinek és készségeinek további fejlesztését kiscsoportos gyakorlati munka révén sikerült megvalósítani. Az Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) kolozsvári helyszínéről hárman, ketten pedig a kolozsvári székhelyű Rektori Hivatalból, a marosvásárhelyi helyszínről négyen, a csíkszeredai helyszínről öten; a Sapientia Alapítvány (SA) részéről ketten; a Partiumi Keresztény Egyetem részéről ketten; a nagyváradi Pro Universitate Partium Alaptvány részéről 1 fő; a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskoláról ketten; a Hungarian Human Rights Foundation (HHRF) részéről szintén ketten; alapítványunk részéről pedig szintén ketten vettek részt.

A képzésről szóló bővebb beszámoló letölthető dokumentuma az alábbi linken található.

Beadási határidő: 2006.12.30

:: Letölthető dokumentációk ::

2006_BakacsiKépzés.doc [MS Word doc, 43KByte]

:: Linkek ::